SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA INTERNETNE TRGOVINE www.CUMULUS.si

zadnji popravek: 18.03.2019

Splošni pogoji poslovanja so sestavljeni v skladu z veljavno zakonodajo s področja varstva potrošnikov.

Cumulus d.o.o. (v nadaljevanju: ponudnik) vodi in upravlja s spletnimi stranmi www.cumulus.si. Ob registraciji v sistem spletnega naročanja fotografij obiskovalec pridobi uporabniško ime in  geslo. Obiskovalec ob tej priliki tudi potrdi in jamči, da je polnoletna, popolno poslovno sposobna oseba. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Po registraciji obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.

Cene
Cene izdelkov so navedene v evrih in vsebujejo DDV. Cene veljajo samo za elektronsko naročilo izdelkov. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in veljajo do njihove spremembe. V primeru, da se cene od trenutka naročila do potrditve naročila morebiti spremenijo, bo ponudnik uporabniku to sporočil in ga obvestil o novih cenah, v takšnem primeru ima uporabnik možnost svoje naročilo spremeniti ali ga deloma ali v celoti preklicati ali pa potrditi naročilo po novih cenah!

- Fotografije pri artiklih so simbolične, napake niso izključene!

Roki dobave in stroški dostave
Rok dobave izdelkov na zalogi je 2 delovna dneva (razen, če pošta dostavlja kasneje)! Prevzem izdelkov je možen osebno na sedežu podjetja (ne plača se pavšal 5,00 eur) ali po poštnem povzetju, po izbiri kupca ob oddaji naročila. V primeru prevzema izdelkov po poštnem povzetju plača kupec stroške dostave pavšalno 5,00 eur ne glede na velikost naročila. Pri naročilu nad 200,- eur se ne plača stroške dostave! Brezplačna dostava nad 200 eur ne velja za daljše predmete (papirnata ozadja, stropni sistem,...).

Pri pošiljanju daljših predmetov (papirnata ozadja) se strošek obračuna po trenutno veljavnem ceniku najugodnejšega pošiljatelja (1-4 ozadja 2,72 metra - 10 eur).

Torej pri težjih ali več jih oz. občutljivejših predmetih (steklo) je transport oz. strošek transporta stvar dogovora med kupcem in prodajalcem oz. se v najslabšem primeru obračuna po veljavnem ceniku dostavljavca

Zgoraj navedeno velja za območje Slovenije!

Načini plačila 
Ponudnik omogoča naslednje načine plačila storitev nakupa izdelkov preko spleta: 

z gotovino ob prevzemu (osebno na sedežu podjetja ali po poštnem povzetju), z nakazilom na transakcijski račun (predračun), s plačilno kartico BA, MAESTRO na sedežu podjetja (3 % nižji popust).

Pogodba o nakupu (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna 24 ur na dan v njegovem uporabniškem profilu. Pogodba je sklenjena v slovenskem jeziku.

Sklenitev pogodbe in izključitev pravice do odstopa od pogodbe

Uporabnik in ponudnik s spletnim naročilom izdelkov s strani uporabnika skleneta pogodbo o nakupu izdelkov. Pogodba je sklenjena v trenutku, ko ponudnik prejme uporabnikovo naročilo.

Izključitev odgovornosti ponudnika
Ponudnik ne odgovarja za primere, ko pride do poškodb, uničenja, izgube, ipd., pošiljke (paketa), ki vsebuje naročene izdelke od trenutka oddaje pošiljke na pošto dalje. V navedenih primerih mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije. V primeru poškodovanja pošiljke to stori tako, da paket prinese na najbližjo pošto v enakem stanju, kot ga je prejel (brez da bi karkoli dodal ali odstranil) ter izpolni reklamacijski zapisnik. Skupaj s Pošto Slovenije bomo poskrbeli, da bo reklamacije rešena v najkrajšem možnem času.

Varstvo otrok
Ponudnik ne sprejema naročil od nekoga, za katerega ve ali sumi, da je otrok, ne da bi zato imel izrecno dovoljenje njegovih staršev ali skrbnikov.

Pritožbe in spori
Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik ima vzpostavljen učinkovit sistem obravnavanja pritožb in ima določeno osebo, s katero se v primeru težav kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Ponudnik si bo prizadeval po svojih najboljših močeh morebitne spore rešiti sporazumno. 

VAROVANJE ZASEBNOSTI
Cumulus d.o.o. se zavezuje, da bo varoval zaupnost podatkov (zasebnost) uporabnikov spletnega mesta www.cumulus.si (svojih strank, sedanjih in morebitnih bodočih poslovnih partnerjev). Zbrane podatke bo ponudnik uporabil izključno zato, da bi opravil storitve, ki jih ponuja. Ponudnik spoštuje zaupnost vaših podatkov, zato bo storil vse potrebno, da jo zaščiti pred kakršnimi koli kršitvami in zlorabami.

1. Izjava o varovanju zaupnosti podatkov (zasebnosti)

Ponudnik ne bo pod nobenim pogojem brez vašega izrecnega dovoljenja posredoval vaših osebnih oz. poslovnih podatkov tretji osebi oz. omogočil vpogleda v vaše osebne oz. poslovne podatke tretji osebi, razen v primeru, če bi to od njega zahtevale državne oblasti. Podatkov ne bo uporabil v namen, ki bi kakor koli škodoval vam ali drugi vpleteni osebi. Vaših podatkov prav tako ne bo uporabil za pošiljanje promocijske e-pošte ali drugega nezaželenega promocijskega materiala. Zaupnost vaših podatkov ne bo kršena v nobeni obliki.

2. Registracija

Registrirani uporabniki lahko kadar koli prekličejo svojo registracijo. To storijo tako, da osebno kontaktirajo ponudnika in mu sporočijo svojo željo. Zaupnost vaših podatkov bo ponudnik zaščitil v okviru te izjave o varovanju zaupnosti tudi v primeru, če se boste odločili za preklic registracije.

3. Uveljavljanje določil o varovanju zaupnih podatkov (zasebnosti)

Vse pri ponudniku zaposlene osebe, ki imajo dostop do podatkov o strankah, so seznanjene z dolžnostjo varovanja osebnih podatkov in so dolžne upoštevati ta določila o zaupnosti podatkov (zasebnosti).

4. Varovanje podatkov

Vsi vaši osebni podatki, ki jih poste posredovali ob prijavi v sistem za spletno nakupovanje, kot tudi ob naročilu izdelkov (vključno z vsebino naročil), bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov (Ur. List RS št. 59/1999, 57/2001, 59/2001).

5.  Splošno določilo

Če imate vprašanja, težave ali pritožbe glede določil o zasebnosti, nam to lahko sporočite na naslov:

e-mail: trgovina@cumulus.si

NAGRADNA IGRA OB 25. LETNICI PODJETJA CUMULUS
Podjetje Cumulus ob 25. letnici organizira nagradno igro, v kateri bo zmagovalcu podelil nagrado predstavljeno na spletni trgovini in FB strani. Sodelovanje v nagradni igri je mogoče preko Spletne trgovine, FB strani podjetja in v prodajalni na Savski loki 21. 

Z prijavo v nagradno igro uporabnik soglaša, da mu lahko podjetje Cumulus nekajkrat mesečno na e-pošto dostavlja promocijsko pošto, od katere se lahko kadarkoli odjavi in ni pogoj za sodelovanje v nagradni igri.

Nagradna igra poteka od 02.09.2017 do 26.09.2017, žrebanje nagrajeca pa bo potekalo 2.10.2017 v prostorih podjetja. Nagrajenec bo obveščen preko e-pošte, objavljen pa bo tudi na FB strani podjetja.

Prijava posameznika v nagradno igro je na lastno odgovornost, prav tako organizator ne prevzema nobene odgovornosti in kakršnekoli nezaželene posledice, ki bi jih sodelujoči ali katerakoli tretja oseba utrpela kot posledico sodelovanja v nagradni igrI.

Sodelujoči v nagradni igri je dolžan plačati akontacijo dohodnine kot to določa Zakon o dohodnini. Akontacija dohodnine v skladu s 131. členom Zakona o dohodnini in 321. člena Zakona o davčnem postopku znaša 25% od vrednosti nagrade.